Новини

Назад

Сучасна інтелектуальна система контролюватиме рух на дорогах Маріуполя

22 січня 2020, 17:44
724
Сесії міської ради

У ході засідання сесії міської ради депутати затвердили внесення змін до проекту-рішення «Про затвердження міської цільової програми «Сучасний транспорт та інфраструктура міста Маріуполя на 2018-2022 роки». У зв'язку з ліквідацією підприємства «Донбас-Інформ-Ресурси», було об’єднано два напрямки цільової програми.

Новий напрямок включає у себе ремонти та утримання дорожньої інфраструктури, а також організацію безпеки дорожнього руху. Фінансування програми узгоджено згідно з можливостями міського бюджету. Виконання великих проєктів було розділено на кілька етапів.

Також директор департаменту транспорту та зв'язку міської ради Василь Клат розповів, що зараз йде робота над програмою по оновленню світлофорів. Вона складена з урахуванням досвіду багатьох великих міст України та Європи.

«Вже підготовлено технічні завдання з вимогами до обладнання, що закуповується. Згідно з ними, об'єкти складаються з світлофорів та контролерів. Ми налаштовані на те, щоб створити в Маріуполі сучасну систему інтелектуального контролю руху з датчиками або відеокамерами», - зазначив Василь Клат.​

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.