Новини

Назад

Сімейним парам Маріуполя пропонують стати патронатними батьками

26 лютого 2020, 13:00
1514
Суспільство

Служба у справах дітей запрошує сімейні пари стати патронатними батьками для дитини, яка тимчасово залишилась без батьківського піклування. Така форма сімейного догляду та виховання є альтернативою перебування її в дитячому будинку або інтернаті.

Сімейний патронат допомагає дітям, які втратили батьків або чиї батьки не здійснюють своїх обов'язків в силу різних обставин. Це тимчасове надання соціальних послуг дитині по догляду, вихованню та реабілітації в сім'ї патронатних вихователів.

За надання послуги патронатний вихователь щомісяця отримує:

  •  грошове забезпечення в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб (заробітна плата батьків - від 9 тис. грн до 12 тис. грн);
  • грошова допомога на одну дитину в розмірі 2,5 прожиткових мінімумів у віці до 6 років - більше 4 тис. грн, від 6 до 18 років - більше 5 тис. грн, на дитину з інвалідністю - 3,5 прожиткових мінімумів.
  • сплату єдиного внеску за загальнообов'язкове державне соціальне страхування за патронатного вихователя.

У Маріуполі функціонують три патронатні сім'ї. Вони вже надали тепло і турботу 14 дітям, і готові поділитися досвідом своєї роботи з іншими сімейними парами. У 2020 році з однієї патронатної сім'ї вже двоє дітей повернуті в рідну сім'ю до мами, яка подолала свої складні життєві обставини.

Бажаючі приєднатися до такої важливої ​​справи можуть звернутися в управління «Служба у справах дітей» міської ради за адресою: вул. А.Нільсена, 26, каб.3, телефон (0629) 33-33-01 або (0629) 33-11-11.