Новини

Назад

Щоб уникнути пожеж, депутати закликають комунальні служби оперативно прибирати сухостій

23 серпня 2017, 17:05
806
Діяльність депутатського корпусу

У літній період в умовах стійкої сухої, спекотної і вітряної погоди збільшується небезпека виникнення пожеж. До депутатів міста неодноразово надходять прохання від городян покосити суху траву і прибрати сухостій, які можуть стати причиною займання.

Останній місяць практично на всіх депутатських прийомах звернення жителів стосувалися саме цієї проблеми, пильні городяни просили сприяння депутатського корпусу в цих питаннях.

На черговій зустрічі з депутатом Світланою Ситник жителі Правого берега просили прибрати траву на території парку «Барвінок». «Зеленбуд» у відповідь на прохання депутата виконав всі роботи.

Її колега Костянтин Карнаух посприяв якнайшвидшому прибиранню трави на проспекті Будівельників, 83. До нього звернулася пенсіонерка, яка живе в цьому будинку. Жінка боялася, що виникне пожежонебезпечна ситуація.

Й інші представники депутатського корпусу звертаються до комунальних служб з подібними питаннями. Геннадію Семеніхіну і Сергію Магері в «Зеленбуді» пообіцяли найближчим часом вирішити проблеми покосу трави на вулиці Сонячній і проспекті Будівельників, 165 і 167.

Як відзначають рятувальники, в результаті необережного поводження з вогнем виникають масштабні пожежі на відкритих територіях. Нерідко вогонь перекидається на житлові будинки. В результаті пожеж страждають і жителі цих будинків.

Всього в області з початку року зафіксовано 3147 пожеж, в той час як в 2016 їх було 2683. За серпень сталося 161 загоряння, і одна людина загинула. Найчастіше причиною пожежі стає саме необережне поводження з вогнем та підпал.