Новини

Назад

Про ремонти та аварії маріупольцям відтепер повідомляє перший в Україні сіті-бот «Назар»

15 листопада 2018, 16:46
2601
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

У Маріуполі презентували першого в Україні сіті-бота по імені Назар. Його завдання - інформувати жителів міста про планові ремонти і строки усунення аварій за вказаною адресою, а також надавати довідкову інформацію.

Новинку презентував заступник міського голови Михайло Івченко. Створенням і техпідтримкою сіті-бота займається команда розробників, яка раніше презентувала медичний портал Маріуполя «MedKontrol» і медбота «Марту».

«На базі Контактно-комунікаційного центру створено чат-бота «Назара». Він створен для того, щоб поліпшити зворотній зв'язок між контактцентром, комунальними підприємствами та мешканцями міста. Зараз сервіс працює в режимі тестування. У 2019 він запрацює в повному обсязі, а його сервіс буде розширюватися», - розповів Михайло Івченко.

Основне завдання сіті-бота Назар - своєчасне повідомлення всіх підключилися до нього жителів про планові відключення водопостачання та світла, а також терміни усунення аварійних відключень за вказаною адресою.

Для того щоб скористатися даною можливістю необхідно підписатися на сіті-бота. Зробити це можна на сайті https://citybot.pro/ зі смартфона, в якому встановлений мессенджер Viber або Telegram. За словами представника команди розробників Дмитра Сергєєва, у найближчій перспективі з'явиться можливість підключитися до сіті-боту через месенджер Facebook.

Крім основної функції (повідомлення про ремонти і аваріях) сіті-бот містить масу корисної довідкової інформації, що стосується сфери діяльності і контактів комунальних та соціальних служб міста.

На даний момент запущена бета-версія сіті-бота, яка буде функціонувати до кінця 2018 року, а вже на початку 2019 року в сіті-бот буде додано додатковий функціонал, зокрема можливість отримувати повідомлення для другої адреси, а також самостійно відправляти заявки про аварійні ситуації, які пов'язані з відсутністю води або електроенергії (пориви трубопроводу, обрив ЛЕП і т.п.).

Розробка сервісу для міста нічого не коштувала, як і обслуговування чат-бота.