Новини

Назад

Представники громадськості запрошуються до обговорення медичної реформи

17 травня 2018, 14:20
780
Медицина

Фонд розвитку Маріуполя починає серію публічних зустрічей, присвячених реалізації медичної реформи в Маріуполі. За круглим столом зберуться представники громадськості, лікарі і медичні експерти. Учасники обговорять найбільш важливі аспекти змін і займуться пошуком відповідей на питання, які хвилюють громаду. Заходи пройдуть у рамках міського проекту «Доброзичлива медицина».

У ході публічного обговорення представники медичної сфери міста розкажуть про процес реформи первинної ланки медицини в Маріуполі, про нові можливості та переваги для пацієнтів в рамках партнерства з сімейним лікарем, про вже реалізовані кроки і плани Управління охорони здоров'я на найближчий рік. Представники громадськості зможуть висловити своє бачення трансформацій і отримати відповіді на питання, що цікавлять.

«Процес змін у медичній сфері міста стартував. Уже понад 55 тисяч маріупольців повірили в те, що вони можуть вибудувати по-справжньому партнерські відносини з лікарями та підписали з ними декларації. Але, як часто буває, навколо реформи виникло чимало чуток і міфів. Ми хочемо дати городянам правдиву інформацію. Розраховуємо, що активні маріупольці, які прийдуть на зустрічі, будуть ділитися знаннями зі своїм оточенням», - розповіла координатор проекту «Доброзичлива медицина», керівник Регіонального центру навчання та розвитку Уляна Токарєва.

Перша публічна зустріч за участю активістів комітетів самоорганізації населення відбудеться у Фонді розвитку Маріуполя (пров. Нахімова, 6) 24 травня з 14.30 до 17.00. Друга (також для КСНів) - 25 травня з 11.00 до 13.30. Щоб організувати комфортне перебування на заходах активних городян, представників комітетів самоорганізації населення, батьківських комітетів, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, громадських активістів, організатори просять заповнити анкету учасника за посиланням: https://bit.ly/2295zbz

Наступні заходи будуть проанонсовано додатково. Всього в рамках проекту «Доброзичлива медицина» заплановано 11 публічних зустрічей.

Проект «Доброзичлива медицина» реалізується громадською організацією «Фонд розвитку Маріуполя» спільно з Маріупольським міським радою в рамках проекту «Зміцнення суспільної довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).