Новини

Назад

Нові правила в дії: як в Маріуполі посилять карантинні заходи

06 квітня 2020, 17:07
2526
Суспільство

В Україні, згідно з постановою Кабінету Міністрів, з сьогоднішнього дня вступають в силу нові правила карантину. Як ці заходи торкнуться жителів Маріуполя, розповіли на брифінгу під головуванням першого заступника міського голови Михайла Когута.

«Закликаємо жителів Маріуполя поставитися з розумінням до нових вимог. Вони прийняті для захисту здоров'я і блага кожного громадянина. Ми розуміємо, що найближчим часом може бути «пік» епідемії. Тому ми повністю підготували медичні установи. Але наше спільне завдання - дотримуючись карантину не допустити поширення вірусу. Це ми можемо зробити тільки спільними зусиллями », - підкреслив Михайло Когут.

Заступник міського голови Аркадій Мєшков розповів про нові карантинні заходи безпеки. До них відноситься заборона на:

перебування в громадських місцях без одягненою маски або респіратора;

  • відвідування спортивних і дитячих майданчиків;
  • самовільно залишати місця обсервації;
  • перебувати на вулицях без документів, що засвідчують особу;
  • переміщатися групою більше двох осіб, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;
  • відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх собак однією особою і в разі службової необхідності;
  • перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків;
  • вихід на вулицю людям у віці 60+. Вони повинні дотримуватися заходів щодо самоізоляції.

Аркадій Мєшков зазначив, що з метою виконання зазначених заходів був розроблений локальний акт, який деталізує ці обмеження. Розроблено заходи, що стосуються контролю зазначених заходів. Дане питання опрацьовано спільно з Національною поліцією, Нацгвардією та патрульною поліцією.

За словами заступника міського голови Сергія Захарова, до 24 квітня заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, крім трьох видів перевезень:

  • легковим автомобілем;
  • службовим або орендованим автомобільним транспортом;
  • регулярні пасажирські перевезення

У другому та третьому випадку можливі перевезення тільки співробітників підприємств, які забезпечують охорону здоров'я, управління і надання важливих державних послуг, продовольчого забезпечення, енергозабезпечення, водопостачання, зв'язку та комунікації, фінансові та банківські послуги, сфери оборони, правопорядку, цивільного захисту, об'єкти критичний інфраструктури , які мають безперервний промисловий цикл.

«Маріупольці, які входять до цього переліку, повинні пред'явити водію або кондуктору документ, що посвідчує особу та довідку, підписану відділом кадрів або уповноваженою особою, де буде вказано прізвище, ім'я та по батькові, найменування підприємства, посада та дата видачі», - сказав Сергій Захаров.

При цьому водії і пасажири повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту.

Для забезпечення контролю за дотриманням норм карантину в Маріуполі збільшена кількість поліцейських патрулів.