Новини

Назад

На ремонт покрівлі ОСББ може отримати мільйон гривень

16 червня 2021, 17:18
834
Житлово-комунальне господарство

У Маріуполі реалізується Програма підтримки ОСББ. У неї входить капітальний ремонт одного з конструктивів за кошти міського бюджету. Найчастіше жителі зупиняють свій вибір на покрівлі. У поточному році планується виконати 37 таких заявок. Загальний бюджет фінансування - 55 млн грн.

Наприклад, в будинку №22 по вулиці 9 травня, на 95% завершено капремонт покрівлі. У 1994 році, при здачі будинку в експлуатацію, на даху не було руберойду, тільки бетонні плити, які з часом просіли. В негоду квартири затоплювало до шостого поверху. Зараз там постелили руберойд, відремонтували вхід на дах та зливи. Завершується заміна ливневки та установка козирків. Площа покрівлі 1200 м2. Вартість робіт - понад мільйон гривень. Гарантія експлуатації - 7 років. При своєчасному технічному обслуговуванні - 15 років.

«Крім поточних робіт, через аномальні зливи були виявлені проблемні ділянки на старих дахах багатоповерхівок. Більшість будинків тільки недавно вступили в ОСББ і капремонти в них заплановані на наступний рік. Щоб не залишати жителів з бідою сам на сам, ми виконаємо їх позапланово або проведемо латочні», - розповів директор департаменту розвитку житлово-комунальної інфраструктури Сергій Марчук.

Всього внаслідок зливи постраждало 288 будинків. На сьогодні в 156 будинках проблема вже вирішена.