Новини

Назад

На проспекті Єдності встановлено новий світлофор

20 липня 2021, 17:30
905
Транспорт

Департамент транспорту та зв’язку та ККП «Маріупольавтодор» проводить роботу з підвищення безпеки руху на дорогах міста та зменшенню вірогідності ДТП. Вже змінено рух по вулиці Осипенко та встановлено новий світлофор по пр. Єдності.

Спільно з Управлінням патрульної поліції в Донецькій області департаменту патрульної поліції національної поліції України розроблена стратегія підвищення безпеки руху. Один з методів - встановлення нових світлофорних об’єктів, проведення реконструкції існуючих та зміна організації руху на ділянках.

З метою мінімізації ДТП встановлено новий світлофор по пр. Єдності (у районі перетину з вул. Мусорського). Пр. Єдності – це основна, магістральна дорога, яка з’єднує Лівобережний та Кальміуський райони міста. На ній спостерігається висока інтенсивність руху, у тому числі вантажного транспорту. Перехрестя пр. Єдності та вул. Мусорського є місцем концентрації дорожньо-транспортних пригод у тому числі за участі пішоходів, які переходять дорогу до зупинок громадського транспорту. Перехрестя забезпечує транспортну доступність з сел. Троїцьке розташованого у Лівобережному районі.

Наразі світлофор працює у режимі «жовтого миготіння». Через 10 днів світлофорне регулювання руху запрацює у робочому режимі. Це дасть змогу зменшити аварійність на даному перехресті та організувати безпечні пішохідні переходи до зупинок громадського транспорту.

Всіх учасників дорожнього руху просимо бути максимально уважними та обережними в місцях зміни організації дорожнього руху, виконувати вимоги правил дорожнього руху.