Новини

Назад

На маріупольському пляжі відпочивальників навчали надавати першу домедичну допомогу

06 липня 2020, 13:52
507
Суспільство

За статистикою, найчастіше до трагічних випадків на воді призводять порушення елементарних правил безпеки, таких як: купання у непристосованому для цього місці, зловживання спиртними напоями, нехтування правилами безпеки під час відпочинку з дітьми. Для того, щоб підвищити рівень обізнаності громадян у сфері організації безпечного відпочинку рятувальники Донеччини провели на одному з пляжів Маріуполя масштабний профілактичний захід.

Інформаційно-роз’яснювальну роботу фахівці Служби порятунку розпочали із розповсюдження серед відпочивальників листівок превентивного характеру. Під час спілкування з громадянами рятувальники запрошували усіх бажаючих долучитися до інтерактивного заходу, під час якого у розважальній формі можна вивчити або повторити основні правила безпеки під час відпочинку на воді.

Як повідомляють у прес-службі ГУ ДСНС України у Донецькій області, представники ДСНС облаштували декілька локацій, аби охопити одночасно якомога більше людей. Зокрема, під спеціальним тентом були встановлені проектор та апаратура, за допомогою яких здійснювалася трансляція аудіо та відео роликів. Також  фахівці Служби порятунку запропонували дітям і дорослим пройти онлайн-тестування та перевірити чи добре вони знають правила безпечного відпочинку.

Крім того, співробітники медико-санітарної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Донецькій області навчали усіх бажаючих, як правильно надавати першу домедичну допомогу людині, що тоне. І дорослі, і діти зізналися, що не знали цих простих, але таких важливих правил.

Проведення подібного заходу стало можливим завдяки підтримці міжнародної організації Acted, представники якої нещодавно передали рятувальникам Донеччини сучасне та багатофункціональне обладнання та оснащення.

Наприкінці заходу на відпочивальників чекав незвичайний сюрприз – за допомогою автоцистерни та пожежних рукавів  рятувальники влаштували імпровізований освіжаючий душ.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.