Новини

Назад

Молодь Маріуполя створила перший в місті майданчик для вигулу собак

24 червня 2020, 15:50
1125
Суспільство, Культура

В мікрорайоні «Східний» у Маріуполі з'явився перший спеціалізований майданчик для вигулу собак. Створення майданчика – це ініціатива маріупольських студентів, які взяли участь у молодіжній інноваційній програмі UPSHIFT Україна. Молодь розробила свій проєкт та отримала фінансування на його втілення від Європейського Союзу (ЄС) та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). 

Під час відкриття майданчика голова Лівобережної районної адміністрації Віктор Очеретін розповів:

«Молодь виступила ініціатором організації цього майданчика, а наша районна адміністрація та місто їх підтримали. Перш за все, це місце підходить не тільки для собак і їх дресирування - це ще й простір для спілкування між жителями цього району і нашого міста».

На майданчику встановили тренувальні снаряди для собак, коробку з пакетами й урни для того, щоб власники могли прибирати за своїми улюбленцями, та навіть висадили дерева. Знайти його можна за адресою - вул. Київська, 96, біля кінцевої зупинки маршруту 24т.

«Ми реалізуємо саме цю ідею, бо таким чином вирішуємо проблему, котра хвилює багатьох містян, — відсутність місця для вигулу собак. Майже у кожного учасника нашої команди є собака, тому ми як ніхто відчували необхідність вирішення цього питання», - розповіла Катерина, мешканка мікрорайону та учасниця проєкту. 

Програма UPSHIFT Україна здійснювалася в Маріуполі у 2019-2020 навчальному році. За цей час  було проведено 5 наборів на програму, в якій взяли участь понад  200 учасників. Загалом 25 молодіжних проєктів отримали фінансування від ЄС та ЮНІСЕФ та суму майже 1,3 мільйони гривень. 

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.