Новини

Назад

Маріупольським школярам влітку надаватимуть консультації з питань вибору професії

14 травня 2018, 08:10
914
Соціальне забезпечення

У загальноосвітніх школах міста були проведені уроки вибору професії. Профорієнтаційними послугами охопили майже 200 школярів. Підлітків ознайомили з перспективами розвитку ринку праці, розглянули формулу вибору професії. Також запросили на літні консультації та тестування на визначення майбутньої професійної сфери.

Учні та фахівці центру зайнятості визначили основні етапи вибору професійної діяльності. Провели презентацію атласу нових професій та ознайомилися з мобільним додатком «Центр професійної орієнтації» - корисним помічником молоді у питанні вибору майбутньої професії.

На урок вибору професії в спеціалізованій школі № 40 також були запрошені  батьки учнів, оскільки захід був присвячений Міжнародному дню сім’ї. Корисною та цікавою для них виявилася інформація щодо можливості співпраці з центром зайнятості у клубi «Свідомого батьківства», де батькам допомагають розвивати соціально необхідні навички їх дітей, враховуючи здібності та направленість до провідної сфери діяльності.

 Молодь запросили до молодіжної школи бiзнесу та підприємництва «Start Up», де у майбутньому вони зможуть познайомитися зі сферою підприємницької діяльності.

Також школярам презентували сервіси молодіжного центру «Profi Challenge», де у літній період можна пройти тестування та отримати консультації з питань вибору сфери діяльності.