Новини

Назад

Маріупольський центр «Генерація UA» допомагає дітям у складних життєвих обставинах

26 жовтня 2020, 16:25
690
Суспільство

У Маріуполі відбулася робоча зустріч генерального консула Німеччини в Донецьку (офіс Дніпро) Штефана Кайля. У ній взяли участь представники департаменту освіти та команда Міжнародного благодійного фонду «Жовто-Блакитні Крила». Було обговорено реалізацію проєктів щодо захисту інтересів дітей і розвитку системи контролю харчових продуктів у школах.

Маріуполь та Німеччина вже мають спільні проєкти. Наприклад, відкриття у Маріуполі центру розвитку «Генерація UA» в рамках програми «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: долучення ВПО до активних учасників процесу» за ініціативи Дитячого Фонду Німеччини (ChildFund Deutschland) та за фінансової підтримки Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ).

«Наша робота спрямована на психосоціальну підтримку дітей, які постраждали внаслідок конфлікту на сході України, а також дітей із малозабезпечених, багатодітних родин, дітей, які опинились в складних життєвих обставинах та дітей із інвалідністю. Окрім допомоги фахівців, ми проводимо різноманітні розважальні та освітні заходи. Наприклад, наш «Караван Дружби» охопив 21 місто та селище Донецької, Луганської, Харківської та Одеської областей. Діти мандрували, спілкувалися та знаходили нових друзів», - розповіла директор МБФ «Жовто-Блакитні Крила» Людмила Чуркіна.

Також МБФ «Жовто-Блакитні Крила» з вересня 2020 року впроваджуєтеся проєкт «School Food Generation», який реалізують «Жовто-Блакитні Крила» та організація «Поруч» у партнерстві з ChildFund Deutschland та за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Мета проєкту - сприяти розвитку надійної системи контролю харчових продуктів в школах Донецької і Луганської областей за допомогою впровадження принципів НАССР, поліпшення гігієни харчування та більш здорового шкільного харчування.

«Це мій третій візит до Маріуполя. Кожного разу приїжджаючи до міста, я бачу позитивні зміни. Робота фонду «Жовто-Блакитні Крила» - дуже важлива для дітей Донецької та Луганської областей. Фахівці маріупольського центру «Генерація UA» роблять у неї великий внесок. Діти не тільки отримують психологічну допомогу, а стають більш соціально адаптованими та мають нагоду розвивати свої здібності та таланти», - зазначив генеральний консул Німеччини в Донецьку (офіс Дніпро) Штефан Кайль.​