Новини

Назад

Маріупольські спортсмени завоювали 6 медалей на чемпіонаті України

21 грудня 2019, 10:32
704
Спорт

У Києві пройшов командний чемпіонат України зі стрибків у воду. У ньому взяли участь близько 70 спортсменів з усієї країни. Вік учасників від 14 років. Маріупольські спортсмени завоювали на змаганнях шість медалей: 4 золотих, 1 срібну та 1 бронзову.

До складу збірної Донецької області традиційно увійшли найсильніші маріупольські атлети на чолі з чинним чемпіоном Європи і учасником чемпіонату світу Станіславом Оліферчіком. Вихованець заслуженого тренера України Анатолія Голованя приніс в скарбничку команди відразу три медалі. Він завоював золото у синхронних стрибках з триметрового трампліну (в парі з Вікторією Кесар із Запоріжжя) і одиночних стрибках. Також посів друге місце в індивідуальному суперництві на метровому трампліні.

Крім Станіслава, на найвищу сходинку п'єдесталу піднявся Ілля Шабанов. Він завоював золото у синхронних стрибках з триметрового трампліну (в парі з Данилом Мокрецовим з Харкова). Олександра Левицька, разом з київською спортсменкою Марією Кравчук стала першою в синхронних стрибках з вишки.

Також після серйозної травми гідно виступила Ніка Шурда. Разом з Іллею Шабановим вона стала третьою в синхронних стрибках з триметрового трампліну в міксті. Для стипендіатки Маріупольської міської ради ця нагорода стала першою на офіційному турнірі національного масштабу.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.