Новини

Назад

Маріупольські школярі створили навчальну платформу з пошуку фейків

02 липня 2020, 10:15
740
Суспільство, Освіта, Співпраця з міжнародними організаціями

Тепер, всі бажаючі навчитися відрізняти правду від брехні в інформаційному просторі можуть пройти тестування на онлайн-стимулятор «Антифейк». Його розробила команда маріупольських школярів в рамках проєкту UPSHIFT Україна. На створення порталу, його просування та рекламу хлопці отримали фінансування від Європейського Союзу (ЄС) і Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Основна мета - навчити людей по ключовим критеріям розпізнавати фейки. Найчастіше подібні матеріали мають «кричущий» заголовок, інформація подана не повно і відсутнє посилання на офіційне джерело інформації.

«Це розмиті критерії і відрізнити правду від брехні дуже важко. Пройшовши тестування на нашому тренажері, люди хоча б усвідомлюють наскільки небезпечно може бути вірити всьому, що читаєш», - розповів один з авторів проекту Георгій Комендантов.

Георгій навчається в 11 класі школи №66. Участь в проєкті відкрила йому нові можливості для реалізації та спілкування. На тренінгах дітей навчали основним правилам просування і успішної реалізації проєкту. Також рік тому хлопець захопився музикою. Сам навчився грі на гітарі і став писати пісні. Вуличні концерти дає на Театральній площі. Так, оновлений європейський сквер Маріуполя притягує творчу молодь з усього міста.

Читайте також наші новини у Facebook таTelegram.