Новини

Назад

Маріупольські школярі дізналися, як народжується сталь

15 березня 2019, 16:07
688
Суспільство

Для двадцяти п'яти маріупольських школярів провели екскурсію на Металургійному комбінаті імені Ілліча. Учні побували в конвертерному та листопрокатному цехах.

Екскурсія була проведена для учасників конкурсу есе «Steelman - професія майбутнього». Школярів цікавило буквально все - як працюють механізми, які добавки надають сталі особливі властивості, які завдання стоять перед металургами.

Екскурсоводи наочно показали школярам як виплавляється сталь, як відбувається процес її розливання та формування литих заготівок. Також вони відвідали музей меткомбінату.

«Мої батьки працюють на цьому меткомбінаті та, коли я дізналася про екскурсію, зраділа, що зможу побачити на власні очі те, про що розповідали мама тп тато. Знаєте, я ще раз переконалася в тому, що професія складна і разом з тим дуже цікава. Треба багато знати та вміти», - поділилася враженнями семикласниця Тетяна Староверова.

Заявки на участь в конкурсі подали понад 220 учнів з 36 шкіл Маріуполя. Протягом двох тижнів всі учасники групами відвідають ММК імені Ілліча та МК «Азовсталь». Після цього учні підготують есе на тему «Металургія» та до 15 квітня відправлять їх на електронну адресу:[email protected].