Новини

Назад

Маріупольські психологи розповіли, як боротися з підлітковою депресією

17 жовтня 2019, 17:33
896
Медицина

В Україні актуальна проблема підліткової депресії. Про те, як з нею боротися і в яких випадках потрібно звертатися до фахівців, розповіли дитячий психіатр міської лікарні №7 Олександр Кустодінчев та психолог «МТМО здоров'я дитини та жінки» Лариса Чаговець.

Олександр Кустодінчев зазначив, що в останні роки зріс рівень депресивних розладів у підлітків 15 - 22 років. У цей період в організмі відбуваються гормональні зміни, що викликають емоційні гіперзбудження. Він додав, що у вирішенні даної проблеми повинна бути спільна робота шкіл, батьків, психологів.

Батьки повинні бути уважні до своїх дітей такого віку. Якщо вони бачать, що підліток «закрився», поводиться агресивно або депресивно, слід поговорити з ним. Причини можуть бути різні: проблеми в родині, школі, розлади з друзями. Якщо після бесіди змін немає, то необхідно звернутися до психолога.

Лариса Чаговець додала, що дитина - це симптом сім'ї. Тому працювати над вирішенням проблеми потрібно за участю батьків. Нерідко їх неуважність або неправильне ставлення до проблеми, може тільки посилити депресивний розлад.

За словами психолога, допомогти молодим людям можуть, як шкільні психологи, так і фахівці в міських лікарнях і Дитячій консультативно-діагностичній поліклініці. Також можна звернутися в Центри соціальних служб. Варто зазначити, що підліток може прийти до фахівця самостійно, без батьків.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.