Новини

Назад

Маріупольські медики розповіли про психогігієну

10 жовтня 2019, 16:07
786
Медицина

Сьогодні, 10 жовтня, відзначають Всесвітній день психічного здоров'я. Про те, як зберегти психічне здоров'я та в яких випадках звертатися за допомогою фахівців розповіли начальник відділу з організації медичної допомоги з материнства та дитинства департаменту охорони здоров'я Тетяна Баглаєва і психолог міської лікарні №7 Єгор Павлюк.

За словами психолога, сьогодні одна з найбільш поширених хвороб у світі - це депресія. Але, нерідко, люди з упередженням ставляться до психологічної допомоги. У зв'язку з чим запускають своє захворювання. Щоб цього не допустити слід займатися психогігієною.

«Люди нерідко дбають про фізичне здоров'я, але часто забувають про психологічне. Думають це минеться і все пройде. Але так не буває. У підсумку доводять свій стан до необхідності медикаментозного лікування», - зазначив Єгор Павлюк.

Тетяна Баглаєва розповіла, що в Маріуполі є психологічні відділення в лікарнях міста, дільничні лікарі, фахівці в школах. Кожен, кому необхідна допомога може до них звернутися.

Єгор Павлюк наголосив, що є ряд ознак, які сигналізують про необхідність звернутися до психолога. До них відносяться: пригнічений настрій, порушення сну, апетиту, порушення в емоційній сфері (пропадає інтерес до життя), відчуття втоми.

Якщо подібний стан триває понад тиждень, то слід звернутися до фахівця. Якщо психолог бачить, що потрібна більш вузькоспеціалізована допомога, то він може рекомендувати звернутися до психіатра.

Фахівець розповів, що для профілактики необхідно не робити з проблем конфліктні ситуації, організувати здоровий сон, урізноманітнити дозвілля і відпочинок.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.