Новини

Назад

Маріупольські комунальні підприємства готові до зими

22 листопада 2019, 15:40
1537
Суспільство, Житлово-комунальне господарство, Транспорт

У Маріуполі пройшли навчання з ліквідації наслідків несприятливих погодних умов. Керівники комунальних підприємств та міських служб доповіли міському голові Вадиму Бойченку про підготовку до зимового періоду. Після чого мер ознайомився з технікою.

Даний захід покликаний виробити чіткі правила та зв'язки щодо взаємодії між комунальними підприємствами міста для ліквідації наслідків негоди. Нам важливо побачити, які недоліки були зроблені в минулому році і як підвищити ефективність всіх служб та підрозділів міста. Основне завдання - бути підготовленими до кожної складної ситуації, як технічно, так і професійно,
підкреслив Вадим Бойченко.

Він додав, що за три роки кількість одиниць нової техніки на комунальних підприємствах було збільшено на 67 одиниць. Це дозволило зменшити частку ручної праці.

Перший заступник міського голови Михайло Когут зазначив, що в місті створено штаб, який працює на базі ДРЖКІ. Посипкою та очищенням вулиць будуть займатися три підприємства. Основні магістралі обслуговує КП «Комунальник», другорядні вулиці - «Маріупольавтодор» та «Зеленбуд».

Виконуючий обов'язки директора комунального підприємства «Комунальник» Іван Павлюченко розповів, що для прибирання снігу буде залучено дев'ять одиниць техніки. Посипний матеріал є в повному обсязі. Начальник МКП «Зеленбуд» Петро Чекер додав, що створено логістичний центр з обслуговування автодоріг. Він працює цілодобово. Для обслуговування доріг і тротуарів залучено 40 одиниць спецтехніки. Крім того, підготовлені 19 снігоприбиральних машин.

За словами директора МКП «Маріупольавтодор» Дмитра Чучмая, підприємство займеться очищенням і посипанням зупиночних павільйонів. Також створена оперативна бригада реагування на надзвичайні ситуації.

Після наради Вадим Бойченко вирушив на територію «Комунальника», щоб оцінити наявну техніку. Міському голові представили два нових автомобіля-піскорозкидувачі марки «Ford». Вони дозволяють збільшити майже у два рази площу обслуговування доріг.

Михайло Когут також розповів, що місто поступово відмовляється від сипучого матеріалу. За основними магістралями буде використовуватися реагент, який не потрібно буде збирати навесні.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.