Новини

Назад

Маріупольські фахівці провели низку воркшопів з протидії насильству

14 вересня 2021, 16:00
584
Соціальне забезпечення

У Маріуполі вибудувана система міжсекторальної взаємодії вирішення проблем домашнього насильства. Постраждалі мають доступ до спеціалізованих соціально-психологічних послуг. З метою підвищення рівня обізнаності населення  проводяться просвітницькі заходи.

Наприклад, задля посилення спроможності суб’єктів щодо взаємодії у запобіганні та протидії насильству у місті пройшов ряд воркшопів. За підтримки ГО «Рада жінок Донеччини». 13 вересня зустрілися фахівці управління «Служба у справах дітей», департаменту охорони здоров’я та працівники ювенальної превенції МРУП. 14 вересня робочу зустріч провели представники прокуратури, відділів слідства, превенції МРУП, Центрів безоплатної вторинної правової допомоги, судді та працівники відділу у справах сім’ї міської ради.

Робота державних і муніципальних структур спрямована на боротьбу з наслідками домашнього насильства, виявлення і попередження причин такого явища. Крім того, в місті працює шелтер для людей, які постраждали від домашнього насильства.

Сьогодні все більше людей, які зіткнулися з насильством, стали звертатися за допомогою до профільних структур. Це результат плідної співпраці та підвищення довіри до профільних установ та поліції. Вони впевнені, що їх почують та їм допоможуть.

За допомогою можна звернутися:

  • 102 – Національна поліція
  • 470-476   - Відділ у справах сім ї Маріупольської міської ради
  • 096-459-00-08 - Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства
  • 097-488-76-26 - «Гаряча лінія» допомоги постраждалим від домашнього насильства у Маріуполі
  • Денний центр допомоги особам які постраждали від домашнього насильства - вул. Карпінського , 56, пн.-чт.-8.00-17.00, птн. – 8.00-16.00