Новини

Назад

Маріупольські дитячі садки працюють з дотриманням карантинних заходів

03 червня 2020, 12:54
904
Суспільство, Освіта

З 1 червня в Маріуполі почали роботу дитячі сади. Відкриття стало можливим з урахуванням всіх рекомендацій, передбачених Міністерством охорони здоров'я і освіти України. Так, в маріупольському саду № 86 організовано спеціальний пункт. Тут медпрацівник приймає дітей, перевіряє їх стан здоров'я і проводить температурний скринінг. Батьки в цей момент знаходяться в захисних масках.

«Ми організували роботу, щоб повноцінно дотримати весь алгоритм профілактичних заходів. Це і регулярний температурний скринінг дітей, підвищена санітарна обробка приміщень кожні дві години. У кожну групу організований індивідуальний вхід. Місто повністю забезпечило нас необхідними засобами дезінфекції та індивідуального захисту», - зазначила завідуюча закладу Наталя Бєспалова.

Діти в саду знаходяться без масок, дотримуючись безпечної дистанції в 1,5 метра. Наповнюваність даного садка становить 50%.

Варто відзначити, на забезпечення садів необхідними деззасобами з міського бюджету було виділено близько 2 млн грн. Так, закупили термометри, антисептичну рідину, антибактеріальне мило, рукавички, медичні маски, паперові рушники, деззасоби і сміттєві пакети. Всі засоби придбали в необхідній кількості на кожний дошкільний заклад.

Всього в Маріуполі відкрилися 70 дитячих садків. Для початку відвідувань установи батькам необхідно надати довідку про епідемічний стан. Для її отримання потрібно зателефонувати своєму лікарю. Відповівши на кілька запитань, доктор призначить день і час, коли можна буде забрати довідку. Далі, до 30 червня, дитина повинна пройти обов'язковий медогляд.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.