Новини

Назад

Маріупольські діти побували у «Місті професій»

08 червня 2018, 10:10
1173
Суспільство

У Маріуполі відбувся міжнародний проект «Місто професій».У заході взяло участь понад  2,5 тисяч дітей, що мали змогу спробувати себе у понад 50 професіях.

Минулого року проект був реалізований у 32 містах України та за кордоном. Загальна кількість дітей, що стали учасниками -  понад 400 тисяч осіб віком від 3 до 18 років та понад 1 млн дорослих.

Мета проекту – продемонструвати дітям можливості дорослого світу. Щоб кожен мав змогу обрати в майбутньому не просто професію, а улюблену справу.

На вході до Приморського парку діти отримали паспорт та «влаштувалися на роботу». Кожну професію створювали справжні професіонали своєї справи – поліцейські, рятувальні-пожежники, лікарі, журналісти, юристи та багато інших.

Ініціатором та організатором заходу виступив Міжнародний діловий журнал «Community» та Благодійний фонд «Місто професій».

 «За п’ять років і сам проект, і наша команда змінилися. Перша думка, з якої лише починалося «Місто Професій», сьогодні має уже інший сенс. Якщо п'ять років тому ми позиціонували проект як профорієнтаційний, то зараз нашою метою є формування свідомого вибору», - зауважила ідеолог проекту Тетяна Люлька.