Новини

Назад

Маріупольська молодь розробила проєкти з розвитку шкіл та міського простору

23 січня 2020, 16:39
1080
Суспільство, Освіта

У Маріуполі проходить четверта хвиля програми UPSHIFT Україна, що впроваджується в 22 країнах світу.До основного етапу пройшли 10 команд. Вони розробили проєкти, спрямовані на розвиток навчальних закладів, районів та міста.

Різноманітні простори, ініціативи з профорієнтації, веломайданчик, арт-кімната, агенція зі створення муралів – такі проекти розробили команди молоді віком від 16 до 21 року. Фінансування отримають лише п’ять проектів.

Серед десятки - команда школи №7. За словами куратора Ірини Шайди, учні розробили ідею створення на базі закладу корекційно-релаксаційної кімнати.

«У нашому закладі є два класи, де навчаються діти з інвалідністю. Їм необхідно допомогти адаптуватися з урахуванням їх особистих потреб, а також допомогти педагогам зробити процес навчання найбільш ефективним. Наша кімната націлена на створення таким учням необхідних умов», - розповіла вчителька.

Програма UPSHIFT дає молоді навички та ресурси, щоб визначати проблеми своїх громад та пропонувати інноваційні рішення цих проблем. Учасники проходять тренінги із планування, командної роботи та розвитку підприємницьких навичок. Проєкт реалізує фонд «Професійний розвиток Харкова» та ЮНІСЕФ за фінансової підтримки Європейського союзу.

Організатори не планують зупинятися на досягнутому. Вже найближчим часом у Маріуполі планується провести ще один відбір на програму. Наступна хвиля буде тематичною. Вона буде присвячена питанням медіаграмотності. Зареєструватись можна до 10 лютого 2020 року. Детальну інформацію та форму для реєстрації можна знайти за посиланням. Більше інформації про програму UPSHIFT - на сайті або Фейсбук сторінці.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.