Новини

Назад

Маріупольська художниця взяла гран-прі фестивалю в Польщі

13 лютого 2020, 11:42
965
Суспільство, Освіта, Культура

Маріупольська художниця Анастасія Журавльова взяла чергове гран-прі. Дівчина стала переможницею міжнародного фестивалю «Талановиті діти України» в Польщі. Нагадаємо, юна маріупольчанка - вихованка художнього відділення Школи мистецтв.

Фестиваль пройшов ще в січні. Для дітей з України організували насичену програму. Навчали катанню на лижах і їзді на конях. Також діти виступали з колядками на головній міській площі. На художній виставці Анастасія Журавльова представила близько п'яти робіт - «Книга», «Космос», «Слоник» та одну з нових картин «Чашечки».

«Члени журі відзначили роботи Насті, особливо їх вразила її остання картина «Чашечки». Організатори подарували дітям справжнє свято, а ось диплом переможниці фестивалю ми отримали на пошті тільки на днях», - зазначила мама художниці Марина Журавльова.

За словами викладачки Маріупольської школи мистецтв Любові Макаренко, Анастасія в напрямку живопису домоглася показових результатів: «Вона велика молодець, старанна і багато трудиться. За її ескізом створили ковану скульптуру, яка вже прикрасила наше місто. Також дівчина займається створенням різножанрових ілюстрацій для книг».

Варто відзначити, у 2018 році Анастасію Журавльову визнали найталановитішою дитиною України за версією Всеукраїнської премії «Диво-дитина-2018».

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.

головне фото - фотограф Анастасія Худоногова