Новини

Назад

Маріупольцям розповіли про боротьбу з артеріальною гіпертонією

16 травня 2019, 10:55
865
Суспільство, Медицина

17 травня - Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертонією. Підвищений артеріальний тиск або артеріальна гіпертонія - один з чинників розвитку інфаркту міокарда та ішемічного інсульту. Як запобігти появі захворювання розповів лікар-кардіолог вищої категорії Міської лікарні швидкої медичної допомоги Володимир Чернявський.

За словами Володимира Чернявського, гіпертонія - найпоширеніше захворювання серед всієї терапевтичної групи. Воно супроводжується ураженнями органів серцево-судинної системи.

«Симптоматичні гіпертензії можуть проявлятися і в молодому віці. Часто вони пов'язані з психоемоційним і фізичним перенапруженням. Верхня норма нормального артеріального тиску 140 мм. ртутного стовпа. Головний біль і слабкість - не є основними симптомами підвищення артеріального тиску. Артеріальна гіпертонія може супроводжуватися нудотою, запамороченням, болем в грудній клітці і рядом інших ознак. Головне - це виміряти тиск. Якщо підвищення спостерігається регулярно, то необхідно обов'язково звернутися до лікаря за додатковим обстеженням », - підкреслив Володимир Чернявський.

 Гіпертонія особливо поширена серед хворих на цукровий діабет, подагру або хвороби нирок. У групі ризику і люди з аналогічними захворюваннями в сімейної історії. Також ті, хто страждає на ожиріння і зловживає алкоголем. Жінкам з 60 років, а чоловікам з 50 років рекомендується регулярно контролювати рівень артеріального тиску.

Відзначимо, що основа профілактики даного захворювання - збалансоване харчування і здоровий спосіб життя.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.