Новини

Назад

Маріупольців навчать надавати долікарську допомогу

13 липня 2020, 10:18
573
Суспільство, Медицина

Студенти Донецького національного медичного університету створили навчальний центр. У ньому всі бажаючі міста, після карантину, зможуть оволодіти навичками надання першої невідкладної допомоги. Це стало можливим завдяки отриманню гранту на суммму 226 тис грн в конкурсі соціальних проектів «Місто - нашими руками».

Навчальний центр облаштували манекенами, імітаторами поранень і поразок, інформаційними плакатами та меблями. Для виїзних тренінгів закуплені спеціальні перевізні манекени для серцево-легеневої реанімації. Студенти вже пройшли підготовку і готові ділитися навичками надання першої долікарської допомоги.

У центрі будуть організовані виїзні тренінги та відвідування навчального центру для відпрацювання практичних навичок для екстрених служб, медичних працівників, студентів, школярів, а також всіх бажаючих. За словами завідувача кафедри медичної біології Донецького національного медичного університету Олега Федотова, дуже важливо, щоб населення міста мало певні навички та знання щодо здійснення першої долікарської допомоги.

Нагадаємо, що конкурс соціальних проектів «Місто - нашими руками» реалізується Групою Метінвест. Мета програми - розвиток соціальної активності місцевого населення, підтримка актуальних проєктів, спрямованих на підвищення якості життя.

Читайте також наші новини уFacebook та Telegram