Новини

Назад

Маріупольці зможуть онлайн подивитись анімаційне кіно

28 травня 2020, 15:37
720
Культура

Міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків«Чілдрен Кінофест» цього року  вперше відбудеться  онлайн. Захід буде проходити з 29 травня по 7 червня. У рамках фестивалю вже вчетверте відбудеться конкурс дитячих фільмів.

Україну в конкурсній програмі фестивалю представляє фантастична пригодницька стрічка «Фокстер & Макс» Анатолія Матешка. Найменших глядачів чекає «Сіпсік – лялька-друг» – екранізація знаменитої серії розповідей, яка стала символом дитячої літератури Естонії. «Гол!» – стрічка, створена в найкращих традиціях британської анімації, про маленького кротика, який мріє стати футболістом, а не шахтарем, як всі його родичі. 

Також до програми увійшли німецьке фентезі «Тім Талер, або Проданий сміх», австралійський сімейний фільм «Мій друг містер Персіваль» та нідерландсько-німецька драма «Салон краси Ромі».

Спеціальною подією до Дня захисту дітей (1 червня), організованою фестивалем спільно з одним з телеканалів, стане онлайн-прем'єра переможця «Чілдрен Кінофесту» минулого року – анімаційного фентезі «Викрадена принцеса» Олега Маламужа. Ретроспективним показом фестивалю стане добірка фільмів Жоржа Мельєса.

Реєстрація на покази фестивалю відкривається одночасно з його початком – 29 травня о 9:00 на сайті фестивалю.

Докладніше про програму фестивалю: https://bit.ly/chkf2020prog
Відповіді на поширені запитання про онлайн-формат фестивалю: https://bit.ly/2zwFRNs

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.