Новини

Назад

Маріупольці обрали нову назву для «Центру опіки»

27 вересня 2021, 13:38
545
Суспільство

Завершено відкрите електронне голосування щодо нової назви для дитячого будинку «Центр опіки». Згідно з результатами лідером стала назва - Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Крила надії».

Голосування проходило на офіційних сторінках Маріупольської міської ради у соціальних мережах Facebook та Telegram. Жителям міста пропонувалося на вибір чотири назви:

  • «Рідні долоньки»;
  • «Крила надії»;
  • «Промінь добра»;
  • «Наші діти».

За «Крила надії» проголосували 41,2%. На другому місті – «Рідні долоньки». За цю назву віддали свої голоси 22,7%. За «Наші діти» - 21,1%. 14,9% респондентів вважають найкращою назвою «Промінь добра».

Нагадаємо, що згідно з реформуванням системи інституційного догляду за дітьми, проходить трансформація дитячого будинку «Центр опіки». У закладі будуть створені умови максимально наближені до сімейних.

Зокрема, у Центрі планується організувати можливість для тимчасового проживання та утримання дітей від народження до 18 років, які перебувають у складних життєвих обставинах. Їм  надаватиметься повний комплекс послуг з утримання, соціальної реабілітації, адаптації задля можливості повернення  в рідну родину. Для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування планують створити цілодобовий догляд з забезпеченням соціального захисту, медико-психолого-педагогічної реабілітації та соціальної адаптації згідно з індивідуальними особливостями.