Новини

Назад

Маріупольці можуть зменшити витрати на теплову енергію

15 вересня 2020, 14:42
471
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Опалювальний сезон 2020/2021 має розпочатися через місяць, але готуватися до нього краще вже зараз. Зменшити витрати на електричну та теплову енергію в холодну пору року можливо завдяки енергоефективності. Про це інформує електропостачальник YASNO.

Тим, хто користується електрообігрівачами необхідно усунути всі щілини навколо дверей і вікон за допомогою ущільнювачів. За можливості замінити старі вікна на нові енергоощадні.

Треба обирати енергоефективні обігрівачі. Вони грітимуть ефективніше, а електроенергії витрачають значно менше. Лампи розжарювання можна замінити на енергоефективні LED-лампи, які будуть заощаджувати до 90% витрат на освітлення та слугуватимуть 5-8 років без заміни.

Підтримувати комфортну температуру допоможе відбиваючий екран з фольги за радіатором. Взимку не слід закривати батареї шторами, меблями або декоративними решітками, щоб не перешкоджати розповсюдженню тепла. Крім того, пил та бруд на радіаторі можуть знизити тепловіддачу. Багато тепла втрачається через підлогу, тож варто постелити килим, з яким буде комфортніше.

Якщо ви мешкаєте у багатоквартирному будинку, то варто пересвідчитися, чи встановлений загальнобудинковий лічильник тепла. З ним можна сплачувати лише за фактично спожиті гігакалорії тепла.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.