Новини

Назад

Маріуполь отримав ще дві фури гуманітарної допомоги для медичних установ

04 липня 2018, 17:31
1268
Медицина

Обласна лікарня інтенсивного лікування у м. Маріуполь отримала від Уряду Австрії гуманітарну допомогу. Отримано 53 функціональні ліжка. Вони будуть розподілені по відділеннях лікарні і в першу чергу - у відділення неврології.

Функціональне ліжко - це ліжко зі спеціальною конструкцією. Її відмінною рисою є наявність секцій, які змінюють кут нахилу.

«Нам передали 53 функціональні ліжка. Це не нові ліжка, але у дуже хорошому стані. В першу чергу їх отримають неврологія, нейрохірургія та нейрореанімація, потім інші відділення по мірі необхідності », - зазначила головний лікар Обласної Лікарні Інтенсивного Лікування м. Маріуполь Ольга Голубченко.

Представник волонтерської організації, завдяки якій медична гуманітарна допомога прибула до Маріуполя, розповіла, що Маріуполь не в перший раз отримує подібну допомогу. Це вже 13 фура з 2015 року. Раніше такі ліжка привозилися в Лікарню швидкої медичної допомоги. І зараз йде процес оформлення митних документів ще на одну машину з гуманітарною допомогою для дитячих відділень лікарень міста.