Новини

Назад

Магія східного танцю. Про маріупольчанку Марію Сизко

17 травня 2018, 14:35
1121
Суспільство

Маріупольчанка Марія Сизко не уявляє своє життя без східного танцю. Саме це заняття допомогло їй стати професійним хореографом, психологом, педагогом з твердими цілями і жвавим характером.

У свої 20 років маріупольчанка встигла домогтися багато чого. Стати призером міжнародних, українських конкурсів і фестивалів. Більш того, може похвалитися успіхами своїх учнів - зараз їх більше 30 осіб.

Любов до танців у дівчини була з самого дитинства. Бачачи шалене бажання займатися хореографією, мама відправила п'ятирічну Марію на бальні танці. А вже через три роки дівчина присвятила себе «східу». Каже, що всі її заслуги - не талант, а плоди багатогодинних занять у танцювальному залі.

«Не хотіли брати на танці. Були викривлені ноги і був відсутній слух. Прагнення стати кращою допомогли мені впоратися зі своїми недоліками. Перший раз в танцювальний зал прийшла в чотири роки, а в сім стала займатися східними танцями», - зазначила Марія Сизко.

Щоб правильно подати номер на сцені, довелося кілька разів переучуватися - нові рухи, нова техніка. І все це для того, щоб сподобатися глядачеві і, звичайно ж, отримати задоволення від результату власної праці.

Про східний танець знає все. Постійно займається самовдосконаленням, намагається брати в приклад постановки своїх кумирів, щоб розвиватися і ставати професіоналом. Не зупиняється на досягнутому. Займається організацією проведення фестивалю східного танцю «Рахат-лукум» у Маріуполі.

«Танці допомогли мені розкрити в собі лідерські якості, які допомагають і в житті. Я стала більш товариською, відкритою. Завдяки танцю, я отримую задоволення від життя. Із задоволенням ходжу на роботу. Все, що є в моєму характері - все це завдяки танцю », - підкреслила Марія Сизко.