Новини

Назад

"Люди, які хотіли нажитися на придбанні житла для переселенців, понесуть покарання", - Ярослав Хотнянський

13 грудня 2017, 16:32
814
Суспільство, Економіка

До міської ради почали надходити тривожні сигнали про можливі корупційні схеми при подачі документів на продаж житла для внутрішньо переміщених осіб. Щоб виключити елемент шахрайства, в Маріуполі продовжили термін подачі заявок на тиждень.

У Маріуполі згідно з програмою міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб придбають житло для переселенців. На ці цілі виділять 30 мільйонів гривень: по 15 мільйонів з державного та міського бюджетів.

Для цього в місті прийнято окреме положення з покупки житла для переселенців, в якому по максимуму прописаний процес прозорого придбання нерухомості.

«На жаль, багато бізнесменів намагаються скористатися даною ситуацією та отримати додаткову вигоду. Для того, щоб не допустити подібних маніпуляцій з придбанням нерухомості в Маріуполі і виключити будь-які можливі корупційні складові, пов'язані з цим процесом, прийнято рішення продовжити термін подачі документів на продаж житла для переселенців», - повідомив під час брифінгу перший заступник міського голови Олександр Голтвенко.

У цей термін громадяни можуть подати документи на продаж житла для переселенців в загальний відділ Маріупольської міської ради (вул. Митрополитська, 39), а особи, які вже подали заявки, оновити дані із зазначенням реальної вартості продажу нерухомості.

«Ми проводимо службове розслідування з метою захисту громадян від маніпуляцій шахрайського характеру, а також захистити кошти міського та державного бюджетів. За результатами розслідування обов'язково буде прийнято кадрове рішення. Люди, які хотіли нажитися на придбанні житла для переселенців, понесуть покарання», - підкреслив заступник міського голови-керуючий справами виконкому Ярослав Хотнянський.

Всього на сьогоднішній день подано 98 пропозицій на продаж нерухомості.