Новини

Назад

Краматорськ переймає досвід Маріуполя у роботі з безпритульними тваринами

21 січня 2022, 15:30
698
Житлово-комунальне господарство

Делегація з Краматорська приїхала до Маріуполя, щоб запозичити досвід міста у поводженні з безпритульними тваринами. Представники комунальних служб та волонтери відвідали КП «Щасливі тварини». Наразі там проводиться масштабний ремонт. Вже збудовано процедурний комплекс та сучасні вольєри.

«Я особисто була у багатьох містах України, одні з найкращих умов бачила у Львові, але зараз розумію, що Маріуполь виходить на сучасний рівень, який можна брати за приклад», - зазначила голова БФ «Друг» Наталія Тітомир.

Завдання маріупольських фахівців не лише зменшити чисельність безпритульних тварин, а й надати їм необхідну медичну допомогу, створити комфортні умови для їхнього тимчасового перебування. Тварин стерилізують та імунізують, а за час перебування тварин у стаціонарі співробітники займаються пошуком будинку. Зараз це єдине подібне підприємство у Донецькій області, де дбають про тварин.

На місці працює два кваліфіковані ветеринари, є спеціально обладнаний кабінет для проведення операцій. Планується побудувати міні-притулок, де тварини зможуть жити, доки не знайдуть свою люблячу сім'ю. За рік стерилізують та вакцинують понад тисячу безпритульних тварин. Свої будинки знаходять понад 300 пухнастиків.

«Підприємство продовжить розвиватися, створюючи для тварин комфортніші умови. Але нам також дуже важлива підтримка городян. Допомога волонтерів ніколи не буде зайвою. Наразі тваринам потрібні будки. Також можна приносити корми. Завжди можна прийти та поспілкуватися з тваринами. Особливо це важливо для молоді, так прищеплюється шанобливе ставлення до тварин», - розповіла директорка підприємства Олена Швидка.

Знайти свого чотирилапого друга можна за адресою: вул. Чукаріна, 1, телефон для зв'язку: 096 497 46 46. Більше фото «пушистиків» на сторінці КП у Фейсбуці.