Новини

Назад

Команда з Маріуполя презентує IT-стартап «В'юнко»

04 червня 2020, 09:36
831
Суспільство

Учасники інкубаційної програми «Urban Tech» продовжують розробку інноваційного сервісу доставки «В'юнко». Це один з перших маріупольських IT-стартапів, взрощенний в стінах відкритого в Маріуполі Центру розвитку стартапів 1991 Mariupol.

«Наша команда вирішила створити для маріупольців інноваційний сервіс доставки. Через нього можна буде замовити продукти, ліки, товари для дітей та інше. «В'юнко» - це інтегрований персонаж-асистент, який зможе створювати актуальні пропозиції на основі дружніх скриптів», - розповів засновник «В'юнко» Денис Майоров.

Соціальної складової проєкту стане безкоштовна доставка товарів для людей з інвалідністю, пенсійного віку та інших вразливих груп. Наприклад, мама з дитиною зможе залишити на сайті заявку, а наш кур'єр привезе їй продукти безкоштовно.

За два тижні команда планує завершити розробку сайту і мобільного додатку і почати його просування. Партнерами проєкту виступає Українська академія лідерства, а також Інститут майбутнього, з їх соціальною місією допомоги людям під час пандемії коронавіруса.

Зараз в програмі «Urban Tech» понад 70 учасників з Донецької області. Кожна команда працює над власним проєктом. Зокрема, створюють чат-бота про Маріуполь, мобільний додаток для реалізації системи контролю відвідування через технологію QR-кодів та інші. Програма триватиме до липня. Далі учасники представлять свої напрацювання інвесторам на захисті проєктів.

«1991 Маріуполь займається консалтингом стартапу в інкубаторі. Ми розвиваємо ідеї команд, допомагаємо з бізнес- і маркетинговою стратегією. Також надаємо інформаційну підтримку», - говорить менеджер програми інкубації 1991 Маріуполь Діана Ангелова.

Центр розвитку стартапів 1991 Маріуполь працює за сприяння Проєкту USAID "Економічна підтримка Східної України".

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.