Новини

Назад

Колективний імунітет персоналу дозволить школам продовжити офлайн навчання

14 вересня 2021, 18:00
603
Медицина

Представники Центрів первинної медико-санітарної допомоги розповідають маріупольцям про важливість вакцинації в період пандемії COVID-19. Інформаційну кампанію проводять в установах освіти, культури, спорту і міських підприємствах. Мета - підвищити обізнаність людей і розповісти про безпеку вакцинації.

Сьогодні робоче зібрання провели в школі № 52. З педагогами та вихователями міста зустрілися директор ЦПМСД №2 Євген Матвєєв і керівниця освітнього округу №3 Олена Баранюк.

«Восени можливий черговий сплеск коронавірусу. Колективний імунітет вчителів особливо важливий, адже вони працюють з дітьми. Більш того, згідно з постановою уряду, вакцинація дозволить продовжити навчання в класах і піти від онлайну. Для цього щеплення повинні зробити 80% персоналу установ освіти. На сьогодні в місті понад 26 тисяч доз вакцин. Всі препарати сертифіковані ВООЗ», - зазначив Євген Матвєєв.

Всі вакциновані вносяться в єдину базу даних. Після повторного щеплення можна отримати свідоцтво про проходження вакцинації у свого сімейного лікаря.

«У місті вже 22 школи і 55 дошкільних установ які досягли необхідного відсотка вакцинованих. Наприклад, в гімназії №27 вже 93% співробітників зробили щеплення. Я також пройшла вакцинацію. Вважаю, що необхідно показувати приклад і впевнена - це спосіб не допустити повтору пандемії і не бути в «червоній» зоні», - розповіла Олена Баранюк.

Маріупольці можуть зробити щеплення від COVID-19 у зручний для себе час. Для цього необхідно прийти в один з Центрів масової вакцинації. Вони працюють:

  •  на базі СК «Іллічівець» - щодня з 9:00 до 15:00;
  •  «ПортСіті» - щодня з 15:00 до 19:00;
  •  «Мультицентр» - з понеділка по суботу з 9:00 до 14:00.

При собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний номер та мобільний телефон. По буднях вакцинація проходить за попереднім записом у всіх міських ЦПМСД.