Новини

Назад

Кар'єра в Маріуполі: регіональний форум об'єднав всю область

23 жовтня 2019, 16:32
1402
Суспільство, Освіта

Більше тисячі школярів, студентів та здобувачів відвідали масштабний регіональний форум кар'єри «Живи і працюй в Україні». Він пройшов одночасно в усіх містах і районних центрах Донецької області. У ньому взяли участь понад 4 тисячі людей. Форум відвідав і заступник міського голови Сергій Захаров.

У Маріуполі локації розташувалися на двох поверхах палацу культури «Український дім». Були представлені 23 підприємства і 22 навчальних закладів області. Серед них комунальні підприємства міста, медичні установи, сектор поліції, університети та ліцеї. Сергій Захаров ознайомився з основними локаціями і навіть пройшов тестування на визначення особистісних якостей.

«Сьогодні в місті спостерігається нестача робочих професій і ми активно реалізуємо програми щодо вирішення цієї проблеми. Наша мета - щоб маріупольські професіонали залишалися жити і працювати в Україні. Ми реалізуємо проєкти, спрямовані на розвиток інфраструктури і транспорту. Створюємо комфортні робочі місця, щоб наша молодь росла з чітким розумінням, як можна реалізуватися в рідному місті», - підкреслив Сергій Захаров.

Простір форуму було розділено на професійні зони: «Транспорт», «Промисловість», «Будівництво», «Сільське господарство» та інші. Учасники могли не тільки отримати консультації з приводу професійної діяльності, а й зануритися в світ професій. Тут проходили різні майстер-класи. Школярі в'язали морські вузли, управляли тепловозом за допомогою симулятора, виконували ремонтні роботи і навіть виготовляли мозаїчне панно. За допомогою 3D-окулярів гості занурювалися в віртуальну реальність і роздруковували сувеніри на 3Д принтері.

Основна мета форуму - орієнтація молоді на здобуття робітничих спеціальностей і підняття їх іміджу в суспільстві. В рамках заходу пройшов телеміст зі Львовом.

Форум пройшов за фінансової підтримки Євросоюзу, урядів Польщі та Японії в рамках програми ООН з відновлення і розвитку миру. Організатором виступає Донецький обласний центр зайнятості спільно з Донецькою обласною державною адміністрацією і Донецькою торгово-промисловою палатою.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.