Новини

Назад

Джаз, фольк та перфоманс від музикантів з чотирьох країн світу: що чекає на маріупольців на Jazz Bez

11 листопада 2019, 14:04
651
Культура, Анонси міських заходів

10 та 11 грудня у Маріуполі відбудеться XIX Міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики Jazz Bez. На гостей події чекають виступити кращих виконавців джазу з США, Швейцарії, Австралії та Польщі. Концерти будуть проходити у камерній філармонії.

На фестивалі виступить відомий джазовий виконавець Тал Коен. Зараз музикант живе та творить у США, але унікальним фортепіанним стилем, завдячує своєму корінню - єврейським народним пісням та класичній музиці, які він грав у роки свого становлення, зростаючи в Ізраїлі. Його останній альбом "Gentle Giants" отримав величезну увагу, включаючи цілий огляд від відомого журналу Downbeat Jazz. На фестивалі в Маріуполі він виступатиме разом з американським саксофоністом Грегом Осбі 11 грудня. Разом вони подарують маріупольцям та гостям міста симбіоз класичного джазу та єврейського фольку.

Також до нашого міста приїде американський бенд Yes! Trio. Це колаборація трьох друзів довжиною у два десятиліття. Аарон Голдберг – рояль, Алі Джексон – барабани, Омер Авітал – контрабас. Джазмени починали творити у легендарній атмосфері нью-йоркського Smalls. Американський єврей-інтелектуал із Бостона, афро-американець із мусульманським корінням із Детройта та ізраїльтянин єменсько-марокканського походження – всі з блискучою освітою, приголомшливою кар’єрою та справжнім джазовим «геном».

До Маріуполя вони приїдуть з прем’єрою нового студійного альбому. То ж гостям фестиваля випаде унікальна можливість почути одними з перших в світі нові музичні твори відомого гурту.

Zagorski & Kadziela – ще один гість події. Польський барабанщик Адам Загорські та саксофоніст Мацей Кадзiля грають разом з 2016 року. Zagorski & Kadziela привезуть до Маріуполя авангардну музику з польським фолком. Буде справжній фестивальний ексклюзив. У дуету запланований всього один концерт, який пройде в місті Марії. Чекаємо обіцяний критиками «вибух, шаленство і креатив».

Гурт Nova з Швейцарії влаштуютьсправжній перфоманс. Швейцарське аудіовізуальне тріо, до якого входять гітарист Крістіан Затту, басист і художник Флоріан Болігер, а також барабанщика Флоріан Хосло вдало поєднує джазову музику з психоделiчним відео.

Концерти проходитимуть в приміщенні Маріупольської камерної філармонії (пр. Металургів, 52). Квитки можливо придбати в культурно-туристичному центрі “Вежа” (вул. Архітектора Нільсена, 34) з 1 листопада. Тел. для довідок 097-618-40-85, 050-97-19-587.

Читайте также наши новости в Facebook и Telegram.