Новини

Назад

До Дня людей з інвалідністю в Маріуполі відбулися чемпіонати з плавання та шахів

04 грудня 2019, 13:54
513
Спорт

До Дня людей з інвалідністю в Маріуполі пройшли два міських турніри - з шахів та плавання на короткій воді. Вони організовані за спільною ініціативою управління молоді і спорту та Донецького регіонального центру інвалідного спорту.

Чемпіонат з плавання «Повір у себе» пройшов у Маріуполі вперше. Діти зустрілися на базі комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Прометей». У ньому взяли участь 22 спортсмени з інвалідністю. За підсумками турніру по дві золоті медалі в скарбничках: Софії Грандель, Богдана Бріщук, Катерини Романової та Юрія Астахова.

«Дані змагання спрямовані на розвиток і підтримку інвалідного спорту в Маріуполі. Наша мета залучити до участі якомога більше людей з інвалідністю до активних заходів. Дати їм можливість проявити себе і знайти нових друзів. Особливо ми намагаємося залучити до спорту дітей. Проводимо різні першості серед шкіл-інтернатів», - розповіла провідний спеціаліст Донецького регіонального центру інвалідного спорту Вікторія Ібрахімбаш.

Також в освітньому мультицентрі «Спалах» пройшов чемпіонат міста з шахів серед людей з інвалідністю. На ньому виступили десять спортсменів з вадами слуху та зору. Перше місце зайняв Ігор Леванович.

Переможці та призери турнірів були нагороджені грамотами та медалями від управління молоді та спорту Маріуполя.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.