Новини

Назад

Державна фіскальна служба інформує про терміни сплати податку на нерухомість

23 липня 2019, 13:52
811
Оголошення

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є однією зі складових податку на майно і належить до місцевих податків , визначених статтею 10 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (зі змінами та доповненнями). Податок сплачується за місцем розташування об’єкту оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу. Про це інформує Маріупольське управління  ГУ ДФС у Донецькій області.

Відповідно до статті 266 Податкового кодексу України платниками податку на нерухоме майно є юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової  та/або нежитлової нерухомості.

Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта оподаткування декларацію за встановленою формою у порядку, передбаченому статтею 46 Податкового кодексу України, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Відповідно до підпункту 266.7.5 пункту 266.7 статті 266 Податкового кодексу України.

Згідно з підпунктом 266.10.1 пункту 266.10 статті 266 Податкового кодексу України податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується  юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Отже, строк сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за другий квартал 2019 року – 29 липня.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.