Новини

Назад

Депутати реалізують принципи нової української школи в Маріуполі

10 січня 2019, 16:53
1016
Діяльність депутатського корпусу

Одна з рекомендацій нової української школи - впровадження електронної системи та комп'ютерних технологій у навчальний процес. Електронний щоденник, класний журнал, підручники та актуальна інформація для батьків та школярів на одному порталі. Депутати-педагоги впроваджують ці нововведення і діляться своїм досвідом.

Депутат Ніна Воробей вважає, що зараз це наша реальність. «Дуже зручно, коли під рукою вся необхідна інформація. Батьки, часто через завантаженість не можуть належним чином контролювати успішність своїх дітей, з подібним сервісом, щоб подивитися оцінки своєї дитини, потрібно просто зайти в інтернет», -говорить вона.

Ніна Воробей також розповіла, що в школі № 47 для цих цілей створили сайт «Мої знання» та успішно використовують його в щоденній роботі.

Підтримка або додаткове навантаження на педагогів? Своїми думками з цього приводу ділиться депутат Ірина Фомічова. «Наповнення сервісу - це в першу чергу, звичайно, додаткове навантаження для шкіл. Адже потрібно не просто заповнити інформацію в файлі звичного формату, а розібратися, як потрапити на електронний сервіс, зрозуміти його інтерфейс і принципи роботи. Це трудомісткий процес, який потрібно планомірно впроваджувати в освітню систему», - зазначила депутат. Відкритим залишається питання і технічного оснащення шкіл.

У будь-якому випадку, подібні проекти об'єднують вчителів, дітей і батьків у єдину інтернет-спільноту, тим самим модернізуючи навчальний процес.