Новини

Назад

Депутат Ніна Павлюк взяла участь в дискусії з актуальних проблем професійної підготовки соцпрацівників

14 листопада 2017, 16:08
564

Круглий стіл "Актуальні проблеми професійної підготовки фахівців із соціальної роботи в умовах сучасності" був проведений в ПДТУ. Він відбувся з нагоди Дня працівника соціальної сфери та 17-ча відкриття спеціальності "Соціальна робота" в університеті.

Ніна Павлюк привітала учасників заходу. Вона вже багато років співпрацює з кафедрою "Соціологія та соціальна робота" ПДТУ. Депутат не з чуток знає, що праця соцпрацівника - складна та важлива: "У будь-якому випадку, людині повинно це подобатися. Це повинно бути закладено - працювати з людьми, допомагати їм. Це головна якість. Крім того, що треба знати закони, потрібно любити людей. Я подякувала усім присутнім і сказала, що розумію, наскільки складна робота соцпрацівника. Ми цілодобово живемо з думками про людей, які звертаються до нас по допомогу. Тим, хто розуміє, що йому це не подобається, я раджу відразу змінити спеціальність. Людина повинна займатися тим, до чого лежить душа".

В обговоренні проблем підготовки соцпрацівників взяли участь викладачі ПДТУ та ДонДУУ, представники міського муніципалітету і правоохоронних органів. За підсумками заходу було прийнято кілька рішень. Зокрема, вони стосувалися співпраці соціальних служб міста зі студентами - майбутніми соцпрацівниками.