Новини

Назад

День міста з оновленою зоною відпочинку: парк Гурова готують до відкриття

24 вересня 2021, 21:51
1928
Суспільство

У парку імені Гурова йдуть останні приготування до відкриття. Вже завтра маріупольці зможуть прогулятися центральною частиною найбільшого парку міста. Готовність об’єкту перевірив міський голова Вадим Бойченко та губернатор Донецької області Павло Кириленко.

На 14 гектарах - від «Українського дому» до зони барбекю - вже облаштовано два фонтани та дитячий майданчик у вигляді казкового замку заввишки 9 метрів. У парку буде облаштувана бігова й велодоріжки та висаджено 70 тисяч квітів, дерев та чагарників.

Пішохідний фонтан матиме функцію 3D-проекції та транслюватиме звуки чарівного лісу. Каскадний фонтан стане справжньою прикрасою парку.

Також оновили сцену, на якій будуть проводити святкові концерти. Вона кругла та відкрита. Така, щоб спостерігати за виступами можна було не тільки з центральної алеї, а й з зони барбекю. Саме тут 25 вересня відбудеться грецький фестиваль "Мега Йорти".

Вадим Бойченко розповів, що особливістю парку стане збереження природної зони.

«Ми хочемо створити тут природну зону з сучасними ландшафтними рішеннями. Це дозволить перетворити парк на унікальну територію відпочинку національного рівня. Впевнений, він стане магнітом тяжіння не лише для маріупольців, але й жителів всієї України», - наголосив мер.

У свою чергу, Павло Кириленко виразив впевненість, що парк стане затишним та приємним місцем відпочинку для маріупольців та гостей міста.