Новини

Назад

Центр розвитку стартапів 1991 Маріуполь святкує першу річницю

30 жовтня 2020, 09:24
1617
Суспільство, Економіка

Рік тому в Маріуполі з'явився унікальний для міста та регіону проєкт Центр 1991 Маріуполь. Ініційований ГО SocialBoost за підтримки муніципалітету та міжнародної організації USAID зараз він реалізує три освітні програми для ІТ-спеціалістів та збирає понад 10 тисяч глядачів на онлайн та офлайн заходи.

За словами проєктної директорки Центру Єви Бельченко, головна мета 1991 Маріуполь — відкрити нові можливості. За її словами, інновації сприяють розвитку бізнесу, а ком'юніті підтримують нові проєкти та сприяють їх розвитку.

«Ми ламаємо стереотипи про індустріальний регіон та показуємо приклад, як технології можуть змінювати майбутнє. За цей рік ми змогли реалізувати шість програм, провести понад 100 заходів, організувати найбільше у Східній Україні змагання дизайнерів Design Battle South Coast. Ключове досягнення – це вісім стартапів, які створили на базі нашого Центру», - зазначила вона.

За рік роботи команда Центру реалізувала освітні програми за трьома ключовими напрямами: генерація ідей технологічних підприємців, стажування ІТ-спеціалістів та стартап-інкубація. Наразі в Центрі працює коворкінг та офіси ІТ-компаній міста. Резидентами 1991 Маріуполь вже стали дитяча ІТ-академія Bytе, студія анімації M`art, Makebecool.

Наступний великий проєкт 1991 Маріуполь — презентація 13 нових стартапів на EAST COASTIT Investment Forum, який відбудеться 11 грудня.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.