Новини

Назад

Бібліотеки Маріуполя проводять різноманітні розважально-пізнавальні заходи

09 липня 2020, 17:12
725
Культура

З початку липня в бібліотеках Маріуполя проходять різні пізнавально-розважальні заходи для дітей. На них юні маріупольці дізнаються про традиції України, історію та звичаї нашої країни. Також діти майструють поробки та беруть участь в цікавих майстер-класах.

Так, до бібліотеки імені О. Купріна на свято «Всією родиною до бібліотеки», яке присвячене Дню української родини, завітали вихованці дитячого садочку № 126. Вони разом з бібліотекарями відгадували загадки про членів родини, «зібрали» букети ромашок для бабусі та дідуся та дізналися тонкощі готування борщу – традиційної української страви. Веселі ігри були розраховані на розвиток дитячої кмітливості, швідкості, та моторності. Також дітлахи зыбрали барвистий килимок для братиків та сестричок. В конкурсі малюнків на асфальті всі малювали свою родину. Малюнки вийшли яскравими та цікавими, кожен зі своєю родзинкою.

В дитячий бібліотеці ім. Т. Шевченка в рамках програми літнього читання діти зібрались, щоб пограти в ігри. Разом зі співробітниками бібліотеки вони згадали давнє свято Івана Купала, його обряди та звичаї. Веселою розвагою стала гра в «Фанти» та гра «Земля, повітря, вода», де діти згадували тварин, птахів і риб, і виконували різноманітні кумедні завдання своїх друзів.

Також давнє свято Івана Купала стало темою розважально-пізнавального заходу, який підготували у Донецькій обласній бібліотеці. Відділ підліткового читання організував фольклорні посиденьки «Зійди, сонечко, на Івана». Відвідувачі згадали традиції свята, поділилися планами святкування, весело провели час у дружній компанії.

В дитячій бібліотеці ім. А.Чехова відбувся цікавий майстер - клас «Сонячні фантазії: гарбузове віяло».  Це яскраве віяло подарує радість та прохолоду в літню спеку.

Вперше з початку карантинних заходів до бібліотеки ім. М.Гоголя завітали діти на тематичний майстер-клас до Всесвітнього Дня Поцілунку. На подвір’ї бібліотеки розташувалися столики для гостей, де юні читачі відгадували, героїнь яких казок врятував чарівний поцілунок. Разом із бібліотекарями дітлахи створили свої «поцілунки» - губки для фотографій, які подарують близьким, висловивши їм свою любов.