Новини

Назад

80 тисяч маріупольців вже оцінили новий муніципальний маршрут 18А

19 лютого 2020, 15:29
710
Суспільство, Транспорт

Майже 10 днів на дорогах Маріуполя курсує новий автобусний маршрут №18А. Це перший комунальний рейс, який пов'язав Приморський і Кальміуський райони за напрямом «ЖМР«Курчатова» - Донецький юридичний інститут (пр. Луніна)». З моменту запуску їм скористалися близько 80 тисяч маріупольців.

«Маршрут користується популярністю у жителів. Ми отримали безліч позитивних відгуків і подяк. З кожним днем ​​пасажиропотік зростає, щодня на автобусі проїжджає близько 9 тисяч людей», - зазначив начальник МТТУ Віталій Донєв.

За його словами,  планується вивести на маршрути міста ще 34 автобуси. Крім того, незабаром надійде перша партія з 72 тролейбусів. Це дозволить «підсилити» старі і запустити нові тролейбусні маршрути.

На маршруті 18А працює 6 автобусів марки «МАЗ-103». Місткість кожного - 100 людей. Протяжність маршруту - 20,8 км. Час руху від початкової до кінцевої зупинки становить 66 хвилин. Час роботи - з 5:05 до 23:00, інтервал між автобусами до 25 хвилин.

Варто відзначити, автобуси можуть перевозити за один маршрут в два з половиною-три рази пасажирів більше, ніж маршрутні таксі. Поки маршрут працює в тестовому режимі. Департамент транспорту і зв'язку проаналізує наскільки маршрут затребуваний і чи потрібно його коригувати.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.