Новини

Назад

Ніч Музеїв стартувала

15 травня 2021, 17:00
1195
Суспільство

Від самого ранку на маріупольців чекала розважальна та культура програма грандіозного фестивалю "Ніч Музеїв". Вона зібрала в собі найрізноманітніші маршрути по музеях нашого міста.

На жителів і гостей чекають унікальні експонати, які привезли зі всієї України.

У рамках фестивалю проходять майстер-класи на базах музейних установ. І все це абсолютно безкоштовно!
Крім цього, у музеї народного побуту, краєзнавчному та художньому музеї імені А.І. Куїнджі відкрили внутрішні дворики, де грає жива музика і танцюють творчі колективи міста.

Директорка ККП «m.EHUB» Марія Сльота розказала: "У 2020 році ми виграли статус культурної столиці України. До програми увійшло 11 ініціатив, серед яких і була - Ніч музеїв. Ідею нам запропонували молоді студенти з МГУ. Проєкт має на меті звернути увагу молоді перш за все на існування музеїв в місті. Маріуполь говорить однією мовою з усіма містами і ця мова - мистецтво і культура. І ми бачимо, що у молодого покоління є інтерес, чому ми дуже раді. Це те, для чого ми працюємо".

Цей фестиваль реалізується в рамках проєкту культурно-мистецьких ініціатив «Діалог мовою мистецтва» за підтримки Українського Культурного Фонду.

Нагадуємо сьогодні до 23:00 можна відвідати:
-Міський центр сучасного мистецтва ім. Куїнджі: 20 творів художниці Марії Приймаченко - української художниці, майстрині світового рівня з наївного мистецтва.
-Музей народного побуту: твори народного мистецтва ХХ століття (Національний музей ім. Т.Г.Шевченка)
-Маріупольський краєзнавчий музей: скіфські прикраси та погребальні пам'ятки (Інститут археології НАН України) та рукописний "Кобзар" румейською мовою (Національний музей ім.Т.Г.Шевченка)
-Художній музей ім.А.Куїнджі: оригінали робіт Архипа Івановича Куїнджі (Харківський та Дніпропетровський художні музеї).

Ви не можете цього пропустити! Приєднуйтесь до унікального заходу вже зараз!