Новини

Назад

Депутати розглядають питання про приєднання сільських шкіл до Маріуполя (ФОТОРЕПОРТАЖ)

23 лютого 2021, 12:10
479
Діяльність депутатського корпусу

З ранку розглядають питання майбутньої сесії постійні комісії з питань екології та охорони навколишнього середовища та з питань депутатської діяльності, етики, ЗМІ та гендерної політики.  На обговорення депутатів було винесено проект, що стосується зміни найменування та затвердження Статуту Бердянської та Приазовської загальноосвітніх шкіл I - III ступенів.

Як повідомила директор департаменту освіти міської ради Тетяна Братчикова, цей проект приймається у зв'язку з процесом децентралізації, який проходить у країні.  «Пропонується змінити назву цих навчальних закладів та прийняти їх Статут у новій редакції.  При цьому ми керуємося Законами України «Про освіту», та «Про повну загальну середню освіту». Тепер вони будуть називатися гімназіями зі структурним підрозділом початкової школи», - пояснила доповідач, і додала, що ці навчальні заклади переходять у комунальну власність Маріупольської міської ради.

Тетяна Братчикова підкреслила, що навчальний процес у школах буде здійснюватися державною мовою.  Наразі триває вирішення технічних питань і вже цього тижня діти повернутися з дистанційного навчання до звичайного шкільного режиму.

Остаточне рішення по цьому проекту буде прийнято на сесії.  Нагадаємо, що пленарне засідання відбудеться 26 лютого о 10:00.