Новини

Назад

КСН «Центральний» допомагає самотнім жителям отримати соціальну підтримку міста (ФОТО)

26 листопада 2020, 14:12
466
Діяльність депутатського корпусу

Чимало самотніх громадян, які проживають на території КСН «Центральний» отримують соціальну допомогу від Лівобережного територіального центру.  Скористатися цією підтримкою допомагають людям у комітеті самоорганізації населення. «Інформацію про те, за якою адресою мешкає самотня людина, ми отримуємо частіше від сусідів та голів ОСББ», - говорить голова КСН «Центральний» Лариса Шаруда.

Дані про самотніх жителів КСН передає до територіального центру, де за ними закріплюють соціального працівника. Цей співробітник купує лікарські препарати, проводить прибирання квартири, оформлює пільги, оплачує комунальні платежі.

«Підопічні центрів - це люди похилого віку, які залишилися на самоті.   Наприклад, ми допомогли зареєструватися у територіальний центр 90-річній жінці та її сину-пенсіонеру, який не міг доглядати за собою і за своєю матір'ю. Єдина надія у цій сім'ї була на допомогу соціальних служб. У такий складний час, ми, як ніколи повинні підтримувати маріупольців, які залишилися один на одинці зі своїми бідами та проблемами», - вважає голова Лариса Шаруда.