Новини

Назад

Відбулося чергове засідання комісії з виділення матеріальної допомоги (ФОТОРЕПОРТАЖ)

22 вересня 2020, 18:18
662
Діяльність депутатського корпусу

На розгляд членів комісії винесено близько 120 заяв.  Маріупольці просять фінансову допомогу на компенсацію витрат на лікування та відшкодування збитків від пожеж.

Директор департаменту соціального захисту населення Ірина Коробка повідомила, що з міського бюджету виділено 500 тисяч гривень на матеріальну допомогу маріупольцям. Кожну заяву члени комісії розглядали індивідуально, беручи до уваги доходи членів родини, складність захворювання, обставини, у яких опинилися люди.

Так, комісія проголосувала за відшкодування, у повному обсязі, витрат на придбання дорогих ліків для молодої дівчини, яка страждає на рідкісне захворювання крові.

Підтримали в комісії і виділення 30 тисяч гривень родині з Кальміуського району, їх будинок постраждав від пожежі.  У заявників п'ять неповнолітніх дітей. Дивлячись на важке становище, у якому опинилися погорільці, комісія збільшила суму компенсації у два рази.

«Пріоритетним для нас залишається надання допомоги на лікування дітей та онкохворих маріупольців. Але ми не залишаємо без уваги й соціально-незахищених громадян, людей, що опинилися у складних життєвих ситуаціях», - зазначила депутатка міської ради Лілія Тiхонова.

Її колега Олександр Власов вважає, що важливо правильно розподілити кошти серед нужденних. «Місто виділяє чималі кошти на підтримку наших городян, які залишилися один на один зі своєю бідою. Впевнений, ця робота буде продовжена і надалі», - підкреслив він.