Новини

Назад

Депутати розглядають, як ефективніше використовувати бюджетні кошти при електронних закупівлях (ФОТОРЕПОРТАЖ)

26 травня 2020, 09:49
585
Діяльність депутатського корпусу

Відповідний проект рішення розробив начальник тендерного управління Олександр Бурага. Документ опрацьований всіма депутатськими комісіями і буде внесений на розгляд сесії. Мета – забезпечити ефективне використання бюджетних коштів, прозорість та відкритість процесу закупівель товарів, робіт та послуг виконавчими органами Маріупольської міської ради, комунальними підприємствами, організаціями територіальної громади міста Маріуполя та іншими одержувачами та розпорядниками бюджетних коштів міста Маріуполя.

Планується, що з моменту набрання чинності цього рішення усі закупівлі товарів, робіт та послуг у місті, що проводяться за бюджетні кошти, на суму, що дорівнює або перевищує 3 тис. грн. з ПДВ та є меншою, ніж 50 тисяч гривень з ПДВ, здійснюються виключно із застосуванням електронної системи закупівель або із застосуванням електронних каталогів ProZorro Market. Закупівлі з бюджетом, що дорівнює або перевищує 50 тис. грн. з ПДВ проводяться відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» з обов’язковим використанням електронної системи PROZORRO.

Також допускається закупівля товарів, робіт та послуг без застосування електронної системи на суму до 50 тисяч грн. з ПДВ у виняткових випадках: нагальна потреба у зв’язку з виникненням об’єктивних обставин, що унеможливлює дотримання замовниками строків для проведення закупівлі; аварійна ситуація; фінансова та економічна доцільність; якщо предмет закупівлі може бути наданий організацією, яка є уповноваженим органом та знаходиться у державній власності. Наприклад: послуги метрології, проходження державної експертизи проектно-кошторисної документації, послуги лікарень, послуги поліції, послуги з навчання та підвищення кваліфікації, тощо. Обґрунтування на проведення відповідних закупівель додатково опрацьовується  профільними структурними підрозділами.