Новини

Назад

Понад 150 питань землі: депутатські комісії відпрацювали проекти рішень 52 сесії у дистанційному режимі (ФОТОРЕПОРТАЖ)

22 травня 2020, 13:49
514
Діяльність депутатського корпусу

Сьогодні всі постійні комісії у режимі відео-конференції розглянули проекти рішень компетенції департаменту по роботі з активами міської ради. Найбільша кількість запитань стосувалася дозволу на розробку проектів, подовження термінів оренди та встановлення гаражів.

Кілька випадків викликали бурхливі обговорення. Наприклад, проекти, у яких мова йшла про надання дозволів на розробку документації для гаражних кооперативів. Депутати пропонували різні варіанти, щоб стимулювати власників оформляти свої гаражі. Як зазначила голова постійної комісії з питань будівництва, архітектури та землекористування Ірина Чомаєва, головне завдання міської влади – упорядкувати процес з оформленням й установкою гаражів, зробити його прозорим та зрозумілим для всіх.

При розгляді окремих проектів секретар ради Степан Махсма давав доручення профільним службам посилити контроль за діяльністю власників. Обговорюючи ситуацію із земельною ділянкою на вулиці Торговій, секретар ради доручив управлінню містобудування та архітектури провести комунікацію з власником щодо приведення зовнішнього вигляду цього об'єкта у порядок. «Ремонт Торгової дуже важливий для міста, оскільки ця дорога з високим логістичним навантаженням, тут курсує приватний та пасажирський транспорт у різні райони Маріуполя. Тому потрібно уважно заходити в історію реконструкції цієї ділянки проїжджої частини», - зазначив секретар ради.